Laga mat i svenska kocklandslagets framtidskök!

Under 2019 startades Yalla Rinkeby 2.0, ett projekt som drivs tillsammans med Coompanion Stockholm och är delfinansierat av Tillväxtverket. Syftet är att förbättra kvalitén i Yalla Rinkeby – för att ytterligare främja integration och sysselsättning för deltagarna och ge mer kunskap och större möjligheter att komma ut på arbetsmarknaden.

I 2.0 samarbetar vi med Electrolux, World Chefs och Svenska kockars förening. De bistår oss med ett kompetenshöjande program som löper parallellt med arbetsträningen/praktiken på Yalla Rinkeby. Programmet kommer att ge deltagarna djupare hygien-, livsmedels- och matkunskaper, vilket ger deltagarna större möjlighet till anställning och till att starta eget efter sin tid på Yalla Rinkeby.

Deltagarna kommer att få laga mat i Framtidens kök, som är svenska kocklandslagets arbetsplats. De kommer dessutom laga mat tillsammans med kockar med olika kökserfarenheter. Den internationella kockföreningen World Chefs bistår med studiematerial som tidigare använts i bland annat Brasilien och Egypten.

2.0-satsningen ska stärka Yalla Rinkeby som arbetsintegrerat socialt företag, vår affärsmodell och deltagarna. Inom ramen för projektet hittar vi nya samarbeten och utvidgar vårt nätverk kontinuerligt, så att vi kan skapa ännu fler arbetstillfällen.

Vi kommer kontinuerligt att rapportera vårt arbete med Yalla Rinkeby 2.0 till Tillväxtverket. Projektet ägs av Coompanion Stockholm. Vill du komma i kontakt med oss gällande samverkan eller har du frågor om projektet? Kontakta Maria Aziz på maria.aziz@coompanion.se.

Samarbetspartners och medfinansiärer för Yalla Rinkeby 2.0:

Byggvesta, Coompanion Stockholm, Electrolux, Worldchefs, Svenska kockars förening, Brandwork, Studieförbundet vuxenskolan, Intensivekost och Stockholms samordningsförbund.