Vi ger kvinnor möjlighet till arbete och integration

Yalla Rinkeby är ett arbetsintegrerat socialt företag med stora drömmar och stark gemenskap. Vi driver catering, konferensverksamhet och café där vi serverar hemlagad mat av hög kvalitet. I vårt café säljer vi också produkter som vi själva utvecklat. Via vår verksamhet ger vi kvinnor möjlighet till arbete och integration.

Ett center för kvinnor att lära sig om entreprenörskap

Så löd det vinnande förslaget i en marknadsundersökning som genomfördes i Rinkeby där de boende fick svara på vad som saknades i området. Undersökningen utfördes på beställning av fastighetsbolaget ByggVesta som bygger hyresrätter på Rinkebyterrassen där vårt café finns. Idag är Yalla Rinkeby ett arbetsintegrerande socialt företag och det är tack vare hårt arbete och den hjälp som vi har fått från våra samarbetspartners som vi kommit dit vi är idag.

Syftet med Yalla Rinkeby är att ge förutsättningar för utlandsfödda kvinnor att närma sig arbetsmarknaden, kunna få ett lönearbete eller att kunna starta eget företag. Detta sker genom arbetsträning och språkkunskap med fokus på köksverksamhet och sömnad. Vi jobbar även med att stärka självkänsla och god hälsa hos våra deltagare. I framtiden hoppas vi kunna ge ännu fler kvinnor möjlighet att göra det som vi gör nu – skaffa sig arbetserfarenhet, bättre svenskkunskaper och ett eget sammanhang. Oavsett kommer Yalla Rinkeby att fortsätta drivas framåt – av kvinnor, för kvinnor. Yalla Rinkeby är politiskt och religiöst fristående.

Yalla-modellen

När vi startade Yalla Rinkeby fick vi mycket inspiration och hjälp från Yalla Trappan i Malmö. Vår satsning bygger på samma modell som Yalla Trappan använt sig av.

Precis som vi skapar Yalla Trappan permanenta jobb genom yrkesutbildning och språkundervisning – de underlättar och suddar ut hinder som kulturella skillnader och språkbarriärer. Yalla Trappans program är tydligt och ärligt i vad det försöker åstadkomma.

Våra sponsorer & vänner

Här är alla ni som hjälpt oss att starta och hjälper oss att fortsätta vår verksamhet.
Varmt tack för era bidrag!

Sponsorer

ByggVesta

Samarbetspartners

Arbetsförmedlingen

Fryshuset Husby

Jobbtorget Stockholm Kista

Rotary Sergel

Vinnova

Yalla Trappan